Ruim je rommel op!

4263
28 aug 2020

Dankzij het prachtige zomerweer in combinatie met de coronacrisis is het dit jaar merkbaar drukker aan het water dan anders. Een bijkomend gevolg is helaas dat op meer plekken aan de waterkant rommel van sportvissers en andere recreanten achterblijft.

Met name op drukbezochte plekken zijn resten van vislijn en rondzwervende plastic verpakkingen – onder meer van lokvoer en kunstaas – maar al te vaak een vertrouwd beeld. En dat terwijl de boodschap zo simpel is: laat nooit rommel achter in de natuur maar gooi het ter plekke in een vuilnisbak óf neem het mee naar huis om het daar weg te gooien.

In rondslingerende vislijn schuilt het extra gevaar dat vogels en andere dieren erin verstrikt kunnen raken, met alle gevolgen van dien. Dierenambulances in Nederland krijgen hier regelmatig mee te maken. Troep aan de waterkant kan ook het algehele beeld van de hengelsport schaden.


Dit wil echt geen enkele sportvisser, dus ruim altijd je troep op!

Schoon milieu

Wil jij wél je steentje bijdragen aan een schoon milieu, neem dan altijd een plastic zakje mee voor je rommel. Ruim als het even kan ook meteen wat extra op zodat je de waterkant schoner achterlaat dan je hem aantrof. Veel verenigingen organiseren ook opruimdagen, informeer gerust of trommel zelf wat vismaten op voor een gezellige vuilruimsessie.

Bedenk dat een schoon milieu niet alleen prettiger oogt, maar ook minder mensen ‘inspireert’ om troep achter te laten. En als anderen jou zien opruimen, doen zij dat wellicht ook vaker – goed voorbeeld doet immers volgen. Zo houden we als sportvissers samen de waterkant schoon. Tot slot: spreek elkaar gerust aan op slecht én goed gedrag aan de waterkant!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.