Juli-nummer Stekkie Magazine verschenen

642
03 jul 2020

Deze week hebben alle houders van de JeugdVISpas of een jeugdvergunning het juli-nummer van Stekkie Magazine in de bus gekregen. Dit gratis magazine - uitgebracht door Sportvisserij Nederland, speciaal voor de jeugdige sportvisser - staat ook deze editie weer vol met tips en leerzame artikelen voor de jeugd.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de jeugd de afgelopen maanden massaal de waterkant opzocht. Sportvissen is 'hot' en dat is ook terug te zien in de toename van het aantal uitgegeven JeugdVISpassen en jeugdvergunningen. Alle kids die via hun hengelsportvereniging bij Sportvisserij Nederland zijn geregistreerd, krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuisgestuurd.

Tips van Daniël


VIS TV-presentator Daniël Weijers geeft in elk magazine een paar tips, gebaseerd op zijn eigen vis-ervaringen. Dit keer schrijft hij over het vissen met klein kunstaas, om in de zomer succesvol te zijn bij het roofvissen. Verder gaat hij in op de materialen die je nodig hebt om op een verantwoorde manier op snoek te kunnen vissen. In de rubriek 'Vlogger van de maand' geeft Daniël zijn oordeel over de leukste vissende YouTubers en vloggers van dit moment. Dit keer is dat het YouTube-kanaal van Amateurvisser.nl, dat een mooie 8,5 als rapportcijfer krijgt.

Verhalen van lezers


In de rubriek 'Vette vissen' kunnen Stekkie-lezers met een beetje geluk hun eigen visverhaal en vangstfoto terugzien. Het aantal inzendingen was de afgelopen twee maanden zó groot, dat er achterop Stekkie Magazine plek is gemaakt voor een fotocollage. In 'Mijn mooiste visavontuur' beschrijven de vissende broers Kenzo en Dex de vangst van een paar hele grote karpers. De grootste daarvan staat ook op de cover van deze editie.Vissersknopen


Voor het vangen van grote vissen, moet je sterke knopen kunnen maken. In de rubriek 'Vissen doe je zo' wordt in woord en beeld uitgelegd hoe je deze knopen legt. Verder is er in deze editie van Stekkie Magazine aandacht voor het karpervissen met zelfhaaksystemen, het vissen op graskarper en baars, natuurlijk visvoedsel én de ZomerVISkaravaan. Professor Gerard schrijft over de verschillende typen karpers in Nederland en een paar andere vissoorten die het woord 'karper' in hun naam hebben. Bij veel tips en verhalen in Stekkie Magazine is aandacht voor verantwoord sportvissen en het welzijn van de vis. Dit vormt immers een belangrijk onderdeel van onze hobby. 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide