Hét VISblad Online augustus (video)

4705
21 jul 2020

Terwijl een groot deel van Nederland in eigen land vakantie viert, ploft bij abonnees vanaf vandaag het augustusnummer van Hét VISblad op de mat. Op de cover van deze splinternieuwe editie pronkt Peter Bogaard (64) met een grote ruwe haai, gevangen in Zeeland. De bijbehorende reportage lees je op pagina’s 26 t/m 32 in het blad.

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Joran Bal op pad met David van Maanen (30), die zich bij zijn zomerse roofvisserij laat leiden door de natuur en het gedrag van de vis. Welke rovers zijn dit jaargetijde op welk deel van de dag actief? Waar jagen ze? En waarop? David denkt hier altijd goed over na en neemt Joran aan de rivier in zijn aanpak mee. Of de roofvis óók meewerkt, blijft een verrassing. Check snel de video en lees voor meer tips het verslag op pagina’s 20 t/m 24 in het magazine.



Drijvend oppervlaktevissen

Op het water dobberen terwijl gulzige karpers pal voor je voeten jouw hondenbrokken van het oppervlak slurpen: het klinkt als een droom, maar voor Jimmy Slaats (27) is het realiteit. Op een zandafgraving bij Den Bosch laat de Brabander zien het hoe hij te werk gaat. Het verslag lees je op pagina’s 34 t/m 38.



Vlokvissen met een twist

Terwijl de meeste vlokvissers uitsluitend een broodvlok of -pluim als aas gebruiken, vist Dennis Schmitt (64) ook regelmatig met maden – waarbij het brood alleen dient als voer. Hét VISblad zocht hem op in de polder naast Amstelveen, waar al snel bleek hoe sportief én doeltreffend zijn aanpak is. Het verslag vind je op pagina’s 40 t/m 43.



‘Quality time’ met het gezin

Bij de familie Van Daal uit Oirschot vissen ze allemaal. Vader Oscar (35), moeder Inge (33) en zoons Luca (6) en Elia (4) trekken er vrijwel wekelijks met hun hengels op uit. Hét VISblad nam een kijkje tijdens hun wekelijkse visdag langs de Waal en zag een gezin dat aan sportvissen verknocht is. Je leest erover op pagina’s 44 t/m 49.



Nóg meer leesplezier

Ook in deze editie vind je nog veel meer sportvisnieuws en -tips. In de rubriek Wist je dat? staan we stil bij Belgisch onderzoek naar de verspreiding en migratie van zeebaars in de Noordzee. Frank Spikmans – senior projectleider bij Stichting RAVON – vertelt in Spraakwater over exoten, terwijl Jochem Myjer in zijn maandelijkse column over zijn vissende buurvrouw schrijft. In VISpas Hotspots zoomen we in op de Haarrijnseplas bij Utrecht.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.