Digitale toolkit voor een schoon strand

1496
12 aug 2020

Deze zomer genieten veel Nederlanders van vakanties en dagjes weg in eigen land. Met het warme weer is ook onze 353 kilometer Noordzeekust een populaire plek om te vertoeven. Om er samen voor te zorgen dat het strand schoon blijft heeft Stichting De Noordzee de digitale toolkit ‘Hoe ruim ik het strand op?’ ontwikkeld.

De afgelopen zeven jaar organiseerde Stichting De Noordzee iedere zomer de Beach Cleanup Tour, waarbij duizenden vrijwilligers in groepen en diverse etappes de hele Noordzeekust opruimden. Maar door corona kan deze landelijke strandopruimactie dit jaar helaas niet doorgaan. Juist nu veel mensen vakantie vieren in eigen land wil de stichting het belang van een schoon strand en een schone zee benadrukken. Na een dagje strand is het een kleine moeite om je afval netjes mee te nemen en weg te gooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo voorkom je dat vissen, vogels en zeezoogdieren het afval kunnen aanzien voor voedsel of erin verstrikt raken en wordt het afval geen onderdeel van de plasticsoep.

Veilig en coronaproof

De digitale toolkit helpt strandliefhebbers om zelf veilig en coronaproof te zorgen voor een schoon strand en een gezonde Noordzee. Zo wordt je eraan herinnerd om 1,5 meter afstand te houden, afval met een handschoen of grijper op te rapen en na afloop je handen goed te wassen. Maar de toolkit bevat nog veel meer praktische tips. Bijvoorbeeld over waar je op moet letten als je afval wilt opruimen tijdens een strandwandeling. Of wat je juist op het strand mag laten liggen omdat het een biologisch aanspoelsel is. Wil je meer weten over deze actie en tevens jouw steentje bijdragen? Ga dan naar de website van Stichting De Noordzee en download de toolkit voor nog veel meer tips.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.