Weinig vis bij eerste en tweede wedstrijd Individueel NK Kustvissen

2287
07 sep 2020

Afgelopen zaterdag vormde Maasvlakte 2 het strijdtoneel van de eerste en tweede wedstrijd van het Individueel Nederlands Kampioenschap Kustvissen 2020 in de categorieën Dames en Junioren. De vangsten waren vrij matig, maar na - vanwege corona - vijf maanden zonder officiële, nationale viswedstrijden, is het wedstrijdseizoen gelukkig eindelijk weer van start gegaan.

Hoewel er tijdens het proefvissen op vrijdag 5 september nog zeer goede vangsten werden geboekt op het strand van Maasvlakte 2, vielen de vangsten op de wedstrijddag zelf erg tegen. Onder op papier prima weersomstandigheden (wind op de kant en een aardige branding), bleef de vis zaterdag 5 september letterlijk en figuurlijk nét buiten bereik voor de meeste deelnemers. Slechts een aantal 'goede werpers' in de 'Onder 21-categorie' wisten aardig bij de vis te komen.

Dames


Bij de Dames eindigde Ingrid Maranus-de Fouw met twee vissen (48 punten) als eerste bij de 1e wedstrijd (aanvang 10:00 uur), gevolgd door nummer twee Susan Schuijts (1 vis, 43 punten). Bij de tweede wedstrijd - die om 14:00 uur aanving - eindigde Ellen van Es dankzij één vis (goed voor 28 punten) als eerste. Met eveneens slechts één vis - goed voor 27 cm dus ook 27 punten) eindigde Linda van de Velde als tweede bij de 2e wedstrijd.


Ivan Gabriëlse met twee zeebaarzen.

Iets meer vis bij Junioren Onder 21


Dat er in de categorie <21 iets meer fysieke werpkracht aanwezig was, verklaart waarom er in deze categorie iets meer vis werd gevangen. Tijdens de 1e wedstrijd wist Maarten Blom met vier vissen - goed voor 105 punten - de winst te pakken. Daarmee bleef hij nummer twee Mathias Baas (3 vissen, 84 punten) ruim voor. Bij de 2e wedstrijd liep het qua vangsten nog een stuk beter: Ivan Gabrielse (13 vissen, 410 punten) en Rik van Koeveringe (5 vissen, 154 punten) wisten toen respectievelijk op plekken 1 en 2 te eindigen en een aardige serie vis te vangen.

Junioren Onder 16


Bij de <16-categorie was het - net als bij de Dames - schrapen voor een enkel visje. Met één vis van 31 cm wist Roland Peene uiteindelijk de 1e wedstrijd te winnen. Adriaan Steenpoorte eindigde als tweede, dankzij de vangst van één visje van 8 cm. Daar waar de 2e wedstrijd bij de <21-categorie beduidend meer vis opleverde dan de 1e wedstrijd, kon die lijn helaas niet worden doorgetrokken naar de U16. Ayold Zolnay greep met één vis van 32 cm de eerste plek, gevolgd door Koen Admiraal, die met één vis van 18 cm als tweede eindigde bij deze 2e wedstrijd van het Individueel NK Kustvissen Junioren.

Klik hier voor de volledige uitslagen en tussenstanden van het Individueel NK Kustvissen Dames en Junioren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide