Uitgeweken chemicaliëntanker gestrand door sportvisboten

1506
01 jun 2021

De opening van het roofvisseizoen begon voor de schipper van een chemicaliëntanker buitengewoon ongelukkig. Toen dit schip in het donker de Krammersluizen uitvoer werd hij volgens een bericht in de Provinciale Zeeuwse Courant onverwacht geconfronteerd met tientallen sportvisboten die in de sluiskom aan het vissen waren.

Bij de helaas noodzakelijk uitwijkmanoeuvre liep het binnenvaartschip vast. Afgezien van de aanzienlijke schade die het schip heeft opgelopen, hadden er hierdoor ernstige persoonlijke ongelukken en ook een grote milieuramp kunnen plaatsvinden. Het vastgelopen schip was namelijk geladen met 2000 ton chemicaliën.

In overleg

Wat er exact heeft plaatsgevonden, wordt op dit moment nog uitgezocht. Vast staat wel dat de schipper heeft moeten uitwijken voor zowel Belgische als Nederlandse sportvisboten die op een gevaarlijke locatie aan het vissen waren. Sportvisserij Zuidwest Nederland zal samen met Sportvisserij Nederland in overleg gaan met alle betrokken partijen. Hierbij zal in kaart worden gebracht hoe dit incident heeft kunnen plaatsvinden en vooral hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Veiligheid boven alles

Onze gezamenlijke boodschap voor alle sportvissers op het water is dat veiligheid boven alles dient te gaan, men de vaarregels dient te kennen en na te leven en tot slot dat men rekening houdt met andere watergebruikers. Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland roepen sportvissers dringend op vaargeulen bestemd voor de binnenvaart en haveningangen te vermijden om dergelijke, gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide