Trainen met jeugdtalent en karperen met TikTok Tammo in VIS TV XL (video)

2086
10 jun 2021

De jongere generatie sportvissers krijgt aanstaande zondag volop aandacht in VIS TV XL. Drie van de vier presentatoren begeven zich naar het noordoosten van het land, terwijl presentator Daniël Weyers naar Gorinchem afreist.

Als jongste visser uit de WK dames-selectie van team Holland is Brynn Klootwijk (16) dé persoon om aan Daniël en het jonge kijkerspubliek uit te leggen wat haar drijft om wedstrijden te vissen. Daniël zoekt haar op en vist met haar mee in een van de vestinggrachten in Gorinchem, het thuiswater van Brynn. Ondertussen deelt Brynn de nodige tips. Presentator Tamme Smit bezoekt een visparel in Heerenveen om daar samen met drie jongeren uit de buurt statisch op karper te vissen.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:


 

Bijzondere karperuitzet

Ook Marco zet zijn zinnen op karper samen met oer-Groninger én sportvisfanaat Johannes Peetsma, beter bekend als TikTok Tammo. Tijdens het vissen bespreken de twee onder meer waarom Groningen ook wel de karperprovincie wordt genoemd. Presentator Jan Willem Wijers is in Drenthe bij een bijzondere karperuitzet voor gedetineerden. Nynke Lely van Sportvisserij Nederland – de initiatiefnemer van het project – geeft tekst en uitleg. 

Kijken dus! Aanstaande zondag 13 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide