Driftend op serpeling en high tech karpervissen in slotaflevering VIS TV XL (video)

1235
01 jul 2021

Fans van VIS TV XL kunnen komend weekend weer uitzien naar hun vaste portie sportvis-tv. In de laatste aflevering van het seizoen – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de presentatoren onder meer driftend op serpeling en high tech op karper.

Presentator Daniël Weyers gaat een dag achter de karper aan met specialist Jeffrey, die niet alleen met hengels maar ook met onderwatercamera’s, snoeren en accu’s zijn favoriete vis belaagt. Snorkelend gaat het duo op zoek naar karper en zodra die is gevonden, zwemmen ze hun lijnen uit. Presentator Jan Willem gaat een dag op stap met de Vechtschippers, een project van Sportvisserij Oost Nederland waarbij faciliteiten voor mindervalide vissers worden gerealiseerd.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Visrecord serpeling

Presentator Tamme Smit gaat in zijn thuisprovincie Friesland met een visgids achter de snoekbaars aan om al vissend de regels rond vaarveiligheid te bespreken. Thom Beentjes en Pieter Beelen reizen af naar de Roer in Limburg, waar ze een poging doen om een grote serpeling te vangen - liefst nog langer dan het Nederlands record dat momenteel op 21 centimeter staat. Zullen de mannen in hun missie slagen?

Je ziet het aanstaande zondag 4 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide