'Vissen met Jan' op AD.nl (video)

2867
11 aug 2021

In de videoserie ‘Vissen met Jan’ bevraagt AD-journalist Jan Hoedeman politici tijdens een gezellig middagje vissen in Scheveningen. Sinds kort staan er weer enkele nieuwe video’s online.

Als politiek verslaggever kreeg Jan al jaren terug verzoekjes van politici die weleens met hem mee wilden vissen. Het AD zag daar een zomerserie in en zo was ‘Vissen met Jan’ geboren. “Van Wilders tot Azarkan en alles er tussenin: mensen ontdooien en raken in de stemming voor een ander gesprek. Het wordt persoonlijker, ze laten meer van zichzelf zien dan op een ministerie of in de Tweede Kamer”, vertelt Jan desgevraagd. Hoewel lang niet alle deelnemers evenveel affiniteit en ervaring met sportvissen hebben, blijken sommige politici wel degelijk in de hengelsport thuis. Zeker in hun jeugd hebben bijna alle geïnterviewden wel eens een hengel en soms ook vis vastgehad, zo blijkt als Jan er bij wijze van standaard openingsvraag naar informeert.

“Als jochie hengels verkocht”


Zo onthult Arie Slob in één van de video’s dat hij in zijn jeugd al in de dierenspeciaalzaak van zijn vader hengels verkocht. Het vissen zelf is voor het voormalig Tweede Kamerlid alweer even geleden. Geert Wilders, die in een video van juli met Jan vanaf het strand bij Scheveningen vist, vertelt dat hij in zijn jeugd vaak aan de kust vakantie vierde en zo ook enorm van water ging houden. Vissen zelf lijkt er nooit van gekomen, want het werpen laat hij aan Jan.

De volledige videoserie is terug te kijken via deze link.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.