Nieuwe video Buitencode campagne (video)

1703
01 sep 2021

Nederlanders trekken graag de natuur in en komen elkaar daar steeds vaker tegen. Dat geeft soms wrijving, want niet iedereen heeft begrip voor de beleving van een ander. Daarom hebben verschillende sportbonden en natuurorganisaties – waaronder Sportvisserij Nederland – de handen ineengeslagen met de ‘Buitencode’ campagne.


Via de Buitencode wordt sporters en recreanten gevraagd om anderen de ruimte te geven en de natuur te beschermen. De campagnevideo die de code uitlegt is vanaf vandaag online en daarin speelt ook het sportvissen een rol. Benieuwd? Check dan hieronder:5x regels van de Buitencode

 • Respecteer de natuur
  Maak geen lawaai en neem je afval mee.

 • Houd je aan de toegangsregels
  Check de toegangsborden en blijf op de voor jou bestemde paden.

 • Geef elkaar de ruimte
  Maak plaats voor een ander en minder vaart bij drukte.

 • Wees vriendelijk
  Groet elkaar vriendelijk en heb begrip voor de natuurbeleving van de ander.

 • Spreek elkaar aan
  Spreek een ander vriendelijk en respectvol aan op zijn of haar gedrag.

Over de Buitencode

De campagne Buitencode is een samenwerking tussen de NTFU, KNHS, Atletiekunie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en LandschappenNL, waar nu ook KWBN, Wandelnet en Sportvisserij Nederland bij zijn aangehaakt. De financiering wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.