Vraag nu budget aan voor een diverse en inclusieve hengelsport!

2773
08 mrt 2022

Sporten en bewegen zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. De afgelopen jaren is de sport inclusiever geworden, maar er is nog een lange weg te gaan. Talloze onderzoeken laten zien dat mensen met bijvoorbeeld een beperking, ouderen, mensen met een laag inkomen en mensen met verschillende culturele achtergronden minder sporten én zich minder thuis voelen in de sport.

Om diversiteit en inclusie te stimuleren heeft NOC*NSF budget beschikbaar gesteld.

Sportvisserij Nederland heeft de ambitie om sportvissen mogelijk te maken en te houden voor iedereen die dat wil. Sportvisserij Nederland heeft dan ook als een van de eerste bonden de ‘Charter Diversiteit & Inclusie voor sportbonden’ van NOC*NSF ondertekend.

Sportvissen heeft aantoonbaar positieve gevolgen voor lichaam en geest. Rust, ontspanning en ontstressen zijn voor veel sportvissers belangrijke redenen om te gaan vissen. Een diverse en inclusieve hengelsport zorgt ervoor dat dit voor iedereen toegankelijk is. Hiermee bereikt de sportvisserij ook een breed maatschappelijk draagvlak. NOC*NSF stelt budget beschikbaar aan verenigingen om de toegankelijkheid van de sport te helpen optimaliseren.

Het budget kan worden aangevraagd wanneer een van de initiatieven zich richt op het versterken of vernieuwen van beweegaanbod, het bereiken van een nieuwe doelgroep, of het verhogen van de deelname. Iedere vereniging kan eenmalig een budget aanvragen tot 850 euro voor het bekostigen van bijvoorbeeld materiaal, het initiëren van een samenwerking, of het opzetten van de communicatie.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van NOC*NSF. Afstemming voor een eventuele aanvraag kan plaatsvinden via info@hsvservice.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.