HSV Westkapelle team 1 wint 2e Nationale Teamcompetitie Kustvissen

1627
16 mei 2022

Op het strand bij Domburg vond afgelopen zaterdag de 2e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022 plaats. Van de twintig deelnemende teams pakte HSV Westkapelle team 1 met 46 punten overtuigend de zege. Individueel legde Michel Mosselman van HSV de Zeebaars Korps 1 beslag op de eerste plaats.

Op een zonovergoten strand bij het Zeeuwse Domburg was het afgelopen zaterdag goed toeven voor de honderd deelnemers (twintig teams van vijf vissers) aan de tweede wedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen. Temeer omdat alle wedstrijdvissers in de vier uur durende krachtmeting allemaal vis wisten te vangen. Voornamelijk veel zeebaars(jes) en bot, maar daarnaast ook schar, tong en zelfs een goudbrasem (in de volksmond ook dorade genoemd).

Joop Bouterse van de EGHV wist zelfs een goudbrasem te vangen.


Strijdplan pakt goed uit

Het winnende team zag dat hun vooraf bedachte strijdplan goed uitpakte. “In aanloop naar deze wedstrijd zijn we diverse keren op het parcours gaan trainen. Ook nog een dag voor de wedstrijd”, zegt Marijn Gabriëlse, teamcaptain van het eerste team van HSV Westkapelle. Toen werd al duidelijk dat zeebaars en bot de boventoon zouden voeren, dus daar werd het materiaal en de aaspresentatie op afgestemd. “Hoewel de wind er zaterdag wegviel en de zee een stuk kalmer was dan in aanloop naar de wedstrijd, was de visserij nagenoeg hetzelfde. We kwamen dus niet voor verrassingen te staan en konden mooi voortborduren op wat we vooraf hadden bedacht.”

Zeebaars en bot voerden de boventoon in de vangsten (foto: Rinaldo Lokers).


In de juiste versnelling

De wedstrijd startte iets na laagwater zodat er met opkomend tij werd gevist. “Het was het gedurende de hele vier uur vissen een kwestie van naar achteren lopen en schakelen met het getij.” Dat zijn team hierbij in de juiste versnelling zat was volgens Gabriëlse hard nodig. “In de eerste wedstrijd van deze competitie hebben we wat steken laten vallen. Kleine dingetjes die toen niet op hun plek vielen, gingen nu gelukkig wel goed. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt met hoe de wedstrijd zich ontwikkelt kan je een mooi resultaat neerzetten. Het is een lekker gevoel dat we nu weer aansluiting hebben met de top van het klassement.”

Met het opkomend water moest er voortdurend naar achteren worden geschoven (foto: Rinaldo Lokers).


Tussenstand ploegenklassement

Het team van De Zeeuwse Vissers – de winnaar van de eerste wedstrijd – eindigde op het strand bij Domburg keurig als tweede en gaat met slechts drie punten aan kop in het tussenklassement. HSV de Zeebaars Korps 1 legde beslag op de derde plaats en nestelt zich daarmee in de middenmoot. Het Yuki Tacklelink team staat tweede in de tussenstand en wordt op slechts één punt achterstand gevolgd door HSV Westkapelle team 1. De derde wedstrijd van de Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022 vindt op 11 juni plaats op het strand van Groote Keeten.


Volledige uitslagen

Klik hier voor de volledige uitslagen van de 1e Nationale Teamcompetitie Kustvissen 2022.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.