Vissende bergkoning - Koen Bouwman

1254
07 jul 2022

Koen Bouwman van Jumbo-Visma schreef in mei wielerhistorie. De 28-jarige Achterhoeker won in de Giro d’Italia twee etappes én werd tevens de eerste Nederlander die zich tot de bergkoning van deze ronde kroont. Daarmee schaart hij zich in een illuster rijtje met namen als Joop Zoetemelk, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse, die ook in één van de drie grote rondes (de Tour, de Giro en de Vuelta) de bergtrui pakten.

Bouwman begon de Ronde van Italië als knecht, maar zag zijn ijzersterke optreden – hij reed de hele ronde in de aanval – bekroond met twee ritzeges en de blauwe trui. Over blauw gesproken: de klimmer van Jumbo-Visma is ook een fanatiek sportvisser. Tijdens trainingsstages in het buitenland (bijvoorbeeld in Colombia en Frankrijk) pakt hij als het maar even kan de hengel erbij.

Ook in eigen land trekt hij er graag met een mecanicien van zijn wielerploeg op uit om te gaan vissen. Onthoud de naam Koen Bouwman dus, want die kom je vast en zeker nog tegen in de klassementen van grote wielerrondes – en mogelijk binnenkort ook uitgebreider in Hét VISblad.


(Foto: eigen foto)

Bron: Hét VISblad - aug 2022
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide