Juul Slabbers wint ONK Heren

1490
05 sep 2022

Afgelopen zaterdag werd aan het Noordhollandsch Kanaal het Open Nationaal Kampioenschap Heren gevist. Aan het wedstrijdparcours bij West-Grafdijk kroonde Juul Slabbers zich tot de winnaar. Keano Jansen pakte het zilver en Stefan Hooyman won het brons.

De 87 deelnemers werden langs dit befaamde kanaal in vijf vakken geplaats. In vak A lootte Juul Slabbers de kopstek. Hij profiteerde optimaal van deze goede loting, al bleek het verschil met de nummer twee in het vak uiteindelijk niet heel groot te zijn. Slabbers trok met 18.165 gram aan het langste eind, waar runner-up Maickel Takens een respectabele 17.025 gram noteerde.

Bliksemstart

“Direct na de loting wist ik al welke aanpak ik zou gaan hanteren”, licht Slabbers toe. “Op deze stek was veel vis te verwachten, dus voerde ik royaal een plek aan op 13 meter. Door het voer mengde ik ook veel löss om de vis op de stek te houden. Het was een bewuste keuze om maar één voerplek te maken zodat alle vis zich hier zou concentreren. Het eerste half uur resulteerde dit al in tien vissen die goed waren voor ongeveer 8 kilo.”

Kleine aanpassingen

Na deze bliksemstart verliep de visserij veel moeizamer voor de Limburger. “In het derde uur van de wedstrijd kon ik de boel dankzij wat kleine aanpassingen gelukkig weer op de rails zetten. Omdat de wind dwars over het kanaal stond besloot ik over te stappen naar een langer en slanker model dobber. Daarmee kon ik een stabielere presentatie neerzetten, waardoor de aanbeten beter zichtbaar werden.” Waar Slabbers eerder best wat aanbeten miste, was nu bijna elke beet raak.

Zilver en brons

In vak E lootte Keano Jansen stek 15 en ving met 16.260 gram ruim meer dan de nummer twee in dat vak. Het was genoeg voor een zilveren plak in het eindklassement. De strijd om het brons speelde zich af in vak D en ging tussen Stefan Hooyman en Stefan Gommans. Met een verschil van net acht ons trok Hooyman aan het langste eind en sleepte hij de vakoverwinning binnen. Zijn 8.070 gram bleek ook voldoende voor een bronzen medaille in het eindklassement van dit Open Nationaal Kampioenschap Heren.

Klik hier voor de volledige uitslag van het ONK Heren 2022.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide