Preston Innovations pakt de leiding bij Evezet TTC Feeder

2703
27 mrt 2023

Afgelopen vrijdag tot en met zondag zijn aan het Amsterdam-Rijnkanaal wedstrijddagen een tot en met drie van de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen gevist. Halverwege de competitie gaat team Preston Innovations aan de leiding.

Acht teams trotseerden de wisselvallige weersomstandigheden en namen plaats op de bekende wedstrijdstrook nabij Tiel. Met name harde wind en regen op vrijdag en zaterdag maakte het vissen lastig. Vrijdag moesten de veertig deelnemers tevens de wedstrijd vanwege onweer zelfs een kwartier onderbreken.

Vijf punten voorsprong

Met een puntentotaal van 38 heeft team Preston Innovations (Danny van den Eynde, Frank van der Schaft, Jurgen Spierings, Theo Leyerik, Arnout van de Stadt en Marco Hofman) na drie wedstrijden een voorsprong van vijf punten op titelverdediger JWP Waterservice. Team Evezet-Cresta staat met 50,5 punten op plek drie. De beslissing van de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen zal tijdens de laatste drie wedstrijddagen in oktober op het Lateraalkanaal vallen. Het zal overigens niet de eerste aankomende krachtmeting zijn tussen de nummers een en twee in het tussenklassement, want in april komen beide teams nog in actie op het WK Feeder Clubs in Ierland.

Bekijk hier de volledige uitslagen van wedstrijddagen een tot en met drie van de Top TeamCompetitie Feeder 2023.

Afstanden bepalend

Na de trainingen verwachtte teamcaptain Arnout van de Stadt al een wisselvalige visserij. “Uit deze dagen bleek, wat betreft de visafstand, dat er geen pijl op te trekken was. Normaal gesproken is 40 meter hier goed, maar op sommige trainingsdagen bleken 50 meter plus of 25 meter productiever”. Dat was een belangrijk gegeven – want inspelen op de situatie kon tijdens de wedstrijddagen beslissend zijn. “De eerste dag werd overwegend op 40 meter goed gevangen. Dat werd de basis voor dag twee, echter moest ik schakelen naar 50 meter plus om beet te krijgen. Op de laatste weekenddag lag het weer anders; ver starten was mijn uitgangspunt, maar ik kreeg geen stootje. Via plan B - op kortere afstand - ving ik wel plots vis. Om de wisselvalligheid te staven: teamgenoot Frank van der Schaft ving alle dagen de meeste vis dichterbij.”

Voorkeur voor muggenlarven

Op dag een en twee werd de meeste vis gevangen aan casters, maden of wormen – vers de vase was op dag drie favoriet. “We zien wel vaker dat wanneer er twee dagen met muggenlarven wordt gevoerd, de vis op dag drie voorkeur voor dit aas heeft. Hoe dit fenomeen precies werkt weet ik niet, want er wordt immers net zo goed met andere aassoorten gevoerd”, legt Van der Stadt uit.
De aanbeten waren over het algemeen zeer subtiel - met muggenlarven zijn deze nog voorzichtiger. Hierdoor waren kortere onderlijnen (50 tot 70 cm) noodzakelijk. Van der Stadt viste de muggenlarven op een maat 18 haak aan een 12 of 14/00 onderlijn – als voerkorf volstond een exemplaar van 30 tot 40 gram.

Er werden ook de nodige grote baarzen gevangen.

Individueel klassement

Na twee vakoverwinningen en een tweede plaats staat Jan Willem Plekkenpol, van JWP Waterservice, met vier punten aan de leiding in het individuele tussenklassement. Hij wordt op twee punten gevolgd door Danny van den Eynde (team Preston Innovations). Ben van Ek, team HSP Lauwe / Champion Feed, staat eveneens met zes punten op het virtuele podium.

Bekijk hier de volledige uitslagen van wedstrijddagen een tot en met drie van de Top TeamCompetitie Feeder 2023.

Dit is de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen

  • De Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen bestaat uit zes wedstrijden. De eerste drie aan Amsterdam-Rijnkanaal nabij Tiel. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober worden aan het Lateraalkanaal bij Roermond de overige drie wedstrijddagen gevist.
  • Iedereen is welkom bij de competities, maar deelname is alleen mogelijk als een team. De wedstrijden vinden plaats in vijf vakken – één teamlid per vak. Een team bestaat uit minimaal vijf tot maximaal acht vissers. Junioren, heren, dames; iedereen mag in het team!
  • De nummer één in de eind ranking mag zich regerend Nederlands Kampioen Feedervissen Teams noemen. Daarnaast wordt er ook een individueel klassement opgemaakt. De winnaar hiervan mag zich een jaar lang regerend Nederlands Kampioen Feedervissen noemen. Het winnend team krijgt, net als de nummer twee, het recht om afgevaardigd te worden naar een internationale wedstrijd.

Blijf op de hoogte van wedstrijdvissen

Wil je niks missen op het gebied van het laatste wedstrijdnieuws? Blijf altijd volledig op de hoogte via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' van Sportvisserij Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.