Hét VISblad online november-december (video)

2600
07 nov 2023

Deze week valt de extra dikke november-december editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Dit nummer kent bovendien een primeur: het is de allereerste uitgave ooit die daarnaast als gratis online magazine beschikbaar is. Alle VISpashouders - inclusief de abonnees - waarvan de e-mail bij Sportvisserij Nederland bekend is, ontvangen een mailing met daarin de toegang tot deze interactieve online editie.

Daarom eerst een korte huishoudelijke mededeling. Want waar je als VISpashouder (zónder abonnement op Hét VISblad) voorheen twee keer per jaar een printversie kreeg, is dat dit jaar nog één keer. Zo ontvingen alle VISpashouders eind april het gratis mei-nummer van Hét VISblad. De tweede gratis editie van 2023 betreft deze november-december-uitgave. En Sportvisserij Nederland heeft er voor gekozen om deze enkel als online magazine beschikbaar te stellen. Hoe dat precies zit, wat de voordelen van deze online versie zijn en hoe jij hem ontvangt, lees je hier. 

Zelf softbaits maken in VISblad TV

Dan nu over naar de inhoud van dit nieuwe nummer. Traditiegetrouw trappen we af met de VISblad TV. In deze videorubriek gaan we dit keer lekker doe-het-zelven met Yamill Jones (33): softbaits maken! In het artikel (pag. 8 t/m 13 in de printversie) vertelt hij je stap voor stap hoe je dat zelf kunt doen en wat je daarbij precies nodig hebt, want: jij kunt dit ook!

Zoals je van ons gewend bent, hebben we hier ook een nieuwe aflevering van YouTube-programma VISblad TV bij gemaakt. Daarin gaan Yamill en presentator Robert de Wilt eerst wat mooie shads, ned worms en creature baits maken. Maar het állerleukste is natuurlijk om daar vervolgens mee naar de waterkant te gaan. Met een kakelverse voorraad 'homemade' softbaits gaan de twee daarom aansluitend aan de slag. Benieuwd of ook de baarzen en snoekbaarzen enthousiast worden van hun zelfgemaakte kunstaasjes? Check dan gauw de video:

Lipvis in eigen land!

Ook in de zeevisrubriek gaan we dit keer 'out of the box': gericht op lipvis langs eigen kust met Arjan Stelwage (43). Verschillende soorten lipvis - stuk voor stuk schitterend gekleurd - komen namelijk steeds talrijker langs onze eigen kustlijn voor. Deze gestage opmars maakt het inmiddels zelfs mogelijk om er gericht op te vissen. Arjan laat jou aan de hand van een succesvolle sessie in Zeeland zien hoe je dat het beste aanpakt en wat daarbij de topstekken zijn. Een aanrader voor wie eens iets nieuws wil proberen aan het zoute water!Lepelvissen op z'n Deens 

Naast nieuwe vissoorten kom je soms ook nieuwe technieken tegen. De inline lepel is daar een mooi voorbeeld van: in Nederland nog vrijwel onbekend terwijl deze Scandinavische 'Snurrebassen' montage – die primair is ontwikkeld voor de zeeforelvisserij – een saai stuk metaal in een attractief stuk kunstaas verandert. Hoog tijd dus om deze van oorsprong Deense techniek naar de Nederlandse waterkant te brengen in de roofvisrubriek, waarvoor we met roofvisser én kunstaasspecialist Alex Drapers de proef op de som namen aan de rivier. Codewoord: 'spin-stops'.Baksteen-blankvoorns en maden-karpers

Was dit dan alles? Oh, zéker niet. Zo geeft de fanatieke feedervisser Chris Ooms (59) je aan het Amsterdam-Rijnkanaal tien tips om de komende winter succesvol achter de 'baksteen-formaat' blankvoorns aan te kunnen. En ook voor de doorgewinterde karpervisser hebben we een inspirerend artikel over het vissen met maden. Aan een stadsgracht in Geertruidenberg demonstreert Ruben Eeland hoe je dit 'witvisaas' in de wintermaanden ook bijzonder effectief kunt inzetten voor de karper. 


Nog veel meer!

Ook brengen we je in deze editie uiteraard het laatste visnieuws (in de gelijknamige rubriek) en in de 'In de markt' de laatste nieuwtjes op productgebied. Verder kijken we vanuit sportvis-perspectief vooruit naar de komende Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. En over politiek gesproken: ook op lokaal gemeenteniveau speelt er best het een en ander rond het sportvissen. Voorzitter John Beijer van HSV Elden uit Arnhem vertelt hoe ze daar in Arnhem mee omgaan. Ook brengen we verslag uit van een uniek visevenement in de penitentiaire inrichting Veenhuizen, waar sportvissen onderdeel uitmaakt van een re-integratieprogramma voor gedetineerden.

Tot slot ontbreken ook de rubrieken Wist je dat?, MijnVISmaat, Media, Vrijwilliger, VISpas Hotspots (Urkervaart), VIS TV in detail, Bijvangst (naakthalsgrondel), Onderzoek (haaien 'pupping grounds' langs onze eigen kust), Wedstrijdvissen en Vuurdoop niet. Kortom, leesvoer genoeg voor de komende herfstperiode.

Word ook abonnee!

Heb jij nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 kun je al een jaarabonnement afsluiten (tien edities) en zo mis je voortaan geen enkel magazine meer. Daarnaast krijg je als nieuwe abonnee de keuze uit aantrekkelijke welkomstcadeaus of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om gemakkelijk online een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.