Mathias Baas, Mandy Swart en Frank Peene grote winnaars bij verkiezingen Sportvisserij Topsportgala 2023

2079
16 dec 2023

Frank Peene is tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Op dezelfde avond werd Mandy Swart gekroond als Sportvrouw van het jaar, terwijl Mathias Baas de meeste stemmen kreeg voor de titel Sporttalent van het jaar.

In de categorie Sporttalent van het jaar ontving Mathias Baas de meeste stemmen. De sportvisser uit Krabbendijke werd dit jaar individueel wereldkampioen bij het WK Kustvissen voor Junioren in de U21-categorie. Tijdens dit wereldkampioenschap in eigen land won hij op de tweede dag zijn vak en behaalde overall dagwinst op de derde dag.Sportvrouw van het jaar

Mandy Swart won de verkiezing van Sportvrouw van het jaar. De Woudrichemse werd vorig jaar gekroond tot Sporttalent van het jaar. In 2023 werd ze onder meer Nationaal Kampioen bij de TTC Dobber in de U25-categorie, eindigde tweede bij het ONK Dames en pakte met het team goud bij de Evezet TTC Dobber Dames + U20. Bij het WK Dames eindigde ze in de individuele uitslag op een negende plaats.Sportman van het jaar

Frank Peene werd door het publiek en de vakjury gekroond tot Sportman van het jaar. De sportvisser uit Westkapelle werd op het WK Kustvissen Heren in Italië zowel met Team Holland als (voor de tweede maal in zijn carrière) individueel wereldkampioen. Daarnaast won hij in teamverband de Penn NTC Kustvissen 2023.Bijzonder sportjaar

Tijdens deze jaarlijkse feestavond werd teruggeblikt op de grootste prestaties van de Nederlandse sportvissers in 2023. Alle nationale en internationale medaillewinnaars van het afgelopen jaar zijn feestelijk gehuldigd. De Nederlandse teams – die onder de vlag van Team Holland zijn uitgezonden naar de internationale wedstrijden – verzamelden dit jaar drie wereldtitels, twee zilveren en één bronzen medailles.

Stemprocedure

De stemprocedure voor de verkiezingen van Sportman, Sportvrouw en Sporttalent van het jaar is vernieuwd. Tijdens het Topsportgala brengt het publiek haar stem uit – voor het event heeft de vakjury haar keuze al gemaakt. De vakjury bestaat uit de bondscoaches van alle disciplines (zoet, zout en streetfishing) en de commissarissen wedstrijden. In geval van een gelijke uitslag, heeft de stem van de vakjury de doorslaggevende rol.

Blijf op de hoogte

Wil je niks missen op het gebied van het laatste wedstrijdnieuws? Blijf altijd volledig op de hoogte via de Facebookpagina 'Wedstrijdvissennl' van Sportvisserij Nederland.

Na het weekend blikken we op deze website uitgebreid terug en bovendien verschijnt in de februari/maart-editie van Hét VISblad een fraai fotoverslag.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.