Jaarverslag 2023: digitaal en interactief!

874
11 jun 2024

Op de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland is het jaarverslag 2023 gepresenteerd. Dat was op meerdere vlakken een primeur, want het is voor de eerste keer in de historie dat het jaarverslag in een digitale vorm het daglicht ziet.

Zoals gebruikelijk werd op de algemene ledenvergadering het jaarverslag officieel gepresenteerd. Dit keer kwam er in Congrescentrum Papendal echter geen vel papier aan te pas. In plaats daarvan ontvingen alle aanwezigen de link die verwijst naar het online jaarverslag 2023. Sportvisserij Nederland beleeft op dit vlak zijn digitale vuurdoop – en daar zijn we stiekem best een beetje trots op. Bovendien besparen we met dit digitale jaarverslag maar liefst 1.382 kilo (!) papier en duizenden euro’s verzendkosten ten opzichte van voorgaande edities (die nog in print werden uitgebracht).

Klik hier voor het online jaarverslag 2023 van Sportvisserij Nederland.


In het jaarverslag 2023 vind je o.a. graphics over de gestage groei van het aantal uitgegeven VISpassen.

Video's en animaties

Het jaaroverzicht is strak vormgegeven en biedt een mooi overzicht van de hoogtepunten van 2023. Die zijn onderverdeeld in hoofdstukken waarbij de focus ligt op de waarde van de sportvisserij voor de mens, voor de maatschappij, voor de onderwaternatuur en de toegevoegde waarde van een duurzame sportvisserij. Daarmee krijgt de lezer een uniek inkijkje in de sportvisserijwereld en diens enorme bijdrage aan de individuele mens, aan de samenleving én aan de visstand.

Waar van toepassing zijn door het hele online jaarverslag video’s, animaties en links naar relevante webpagina’s toegevoegd. Verderop in het online jaarverslag komen ook onze communicatie, organisatorische ontwikkelingen, de financiën en relevante adressen aan bod. Check je het jaarverslag op een smartphone? Draai dan het scherm daarvan even zodat dit liggend wordt en je alles goed kunt bekijken.


Een groot voordeel van deze online versie: op veel plekken klikbare doorlinks naar relevante video's.

Viskoffertje als lobby-instrument

Naast de online versie - waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op 2023 - is het jaarverslag 2023 ook in een andere verschijningsvorm uitgebracht: een papieren versie in de vorm van een viskoffertje. In dit kunstig ontworpen, uitvouwbare koffertje staan beknopt de belangrijkste ontwikkelingen en resultaten beschreven. Deze publieksversie in print is in beperkte oplage uitgebracht en primair bedoeld om door de professionals van Sportvisserij Nederland en de federaties in te zetten bij de belangenbehartiging 'in den lande'.  


Speciaal voor beleidsmakers en politici is ook een papieren publieksversie c.q. samenvatting van het jaarverslag uitgebracht.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.