Visblad TV - knal op de kontstok

19 mrt 2014

Grote snoekbaars vangen is geen sinecure. Toch is het goed mogelijk om gericht op de echte snoekbaarskastelen te vissen. Gerben Mul heeft zich in deze visserij gespecialiseerd. Zijn geheime wapen is de grote shad die aan de bijhengel wordt gepresenteerd. In deze aflevering van Visblad TV gaan we bij hem aan boord voor een spoedcursus ‘vissen met de kontstok’.

Plons! In rap tempo zakt een 40-grams jigkop met daarop een flink stuk rubber achter de boot de diepte in, daarbij een flinke streep trekkend op het scherm van de dieptemeter. Zodra de shad de bodem heeft bereikt, draait Gerben Mul een paar slagen bij zodat het kunstaas een centimeter of dertig boven de bodem komt te hangen. “Die moet het vandaag gaan doen voor de grote snoekbaars”, zegt hij vol vertrouwen als hij de bijhengel onder zijn zitvlak schuift. Daarna pakt hij zijn handhengel erbij. Hier hangt aan de speld een slug (een soft plastic zonder schoep- of vorkstaart) van een iets bescheidener formaat; al is dat met zo’n 15 cm nog een behoorlijke hap. Het moge duidelijk zijn dat grote glasogen vangen het doel van deze visdag op de Lek is.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.