Roofvissen - meer meerval met de bellyboot

21 mei 2014

De Europese meerval is aan een sterke opmars bezig in onze grote rivieren. Deze geheimzinnige oervis duikt steeds vaker op en staat sinds hij vorig jaar uit de Flora en Faunawet werd gehaald hoog op het lijstje van veel sportvissers. Doorgaans wordt er vanaf de kant of vanuit de boot op meerval gevist. Richard Reijnen heeft zich juist gespecialiseerd in de spectaculaire bellybootvisserij op Silurus glanis.

De keuze voor het vissen op meerval vanuit de bellyboot was destijds een beetje een ‘moetje’. Een steeds groter gebrek aan vistijd, dwong me om de beschikbare vis-uren zo effectief mogelijk te benutten. De aanschaf van een bellyboot was een logische uitkomst. Hij past opgepompt nog makkelijk achterin de auto, dus je bent na aankomst aan de waterkant zo aan het vissen. Bovendien biedt het je net als bij de bootvisserij de mogelijkheid om de hotspots van een water haarfijn uit te kammen. Een fijne bijkomstigheid is dat je ook de mooiste vistijden (aastijden) kunt uitzoeken. Als in de schemering iedereen zijn boot al op de trailer heeft staan – weinig bootvissers traileren graag in het donker – piep je er met de bellyboot zo nog even een uurtje uit om te gaan vissen. Tenslotte is deze visserij een beleving pur sang, zowel op visgebied als qua natuurbeleving op het water.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.