Roofvissen - 'zeebaarzen' op gul

20 feb 2015

Ontdekkingen doe je vaak bij toeval. Dat geldt ook voor het vissen. Zoals wanneer zich bij de zeebaarsvisserij vanaf de kant met kunstaas plots een gul aan de shad vergrijpt. En nog één. En een week later weer één. Dat Gadus morhua zich met 4.5 meter lange strandpoken, 200-grams ankerloden en zeepieren goed laat vangen, was bekend. Dat je vanaf de kant met soft plastics ook succesvol kunt zijn, is nog niet zo heel erg bekend.

We schrijven 12 september 2014. Een dagje zeebaarzen met vismaat Ties loopt onverwachts wat uit door autopech. Als laat in de avond de vriendelijke medewerker van de Wegenwacht nog bezig is mijn zojuist overleden accu te vervangen, vist Ties in het pikkedonker vrolijk door. Op het moment dat ik de ANWB-man vriendelijk wil bedanken voor de snelle service, klinkt er plots een luid ‘hangen!’ van onderaan de dijk. In de lichtbundel van mijn zaklamp zie ik Ties met een kromme hengel staan.

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide