Roofvissen - Oostvoornse meer: 'Bellybotten'

19 mrt 2015

Net op het moment dat het ontluikende voorjaar zich aankondigt, begint meestal ook de gesloten tijd voor roofvis. “Toch hoef je als roofvisser niet twee maanden duimen te draaien”, zegt John Jagt. Deze roofvisfanaat beproeft nu zijn geluk op het Oostvoornse Meer. “Daar vis ik vanuit de bellyboat op bot.”

Het Oostvoornse Meer mag dan wijd en zijd bekend staan om zijn forellen, vandaag staat toch echt bot vangen op het programma. Gewapend met een verticaalhengel, lichte jigkopjes en kleine shadjes flippert John het brakke water van de 270 hectare grote binnenzee op. “Dit recreatiegebied vormt een perfect alternatief gedurende de gesloten tijd op het binnenwater”, zegt John. “Het vissen op bot klinkt wellicht niet direct sexy, maar het is een heerlijke visserij. Botten zijn echte rovers die zich vol overgave op het kunstaas storten. Door gebrek aan natuurlijke vijanden kunnen ze hier bovendien uitgroeien tot exemplaren van meer dan 50 centimeter.”


Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide