Witvissen - feedertips voor de lente

19 mrt 2015

In het vroege voorjaar is het water nog steenkoud en de vis slechts spaarzaam actief. Toch kun je ook in deze moeilijke omstandigheden prima met de feederhengel uit de voeten. Frank van der Schaft (29) laat je tijdens een koude lentesessie aan het Noord-Hollands kanaal zien hoe je dun en fijn vissend je slag kunt slaan.

Het was even zoeken naar een stek, maar Frank heeft toch een mooie plek gevonden ter hoogte van een zijvaart die op het Noord-Hollands kanaal uitkomt. Die ligt vol in de straffe wind, zodat er hier een flinke kabbel op het water staat – ook in het midden van het kanaal. “Dat is in veel gevallen de plek waar je moet zijn”, zegt Frank. “De diepste gedeeltes, in het geval van dit kanaal is dat de vaargeul, zijn vaak de overwinteringsplekken. De witvis blijft daar in het begin van de lente vaak best nog een tijdje 'plakken'. Nu de zon nog weinig kracht heeft, hoef je de vis niet op het ondiepe te zoeken.”


Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide