WVNL: 'van vissen word ik rustig'

30 jul 2015

Zijn ouders leerde Mark Salij vissen, maar na de uitnodiging van buurman Jan Pouwe (53) om bij de plaatselijke vereniging met een viswedstrijd mee te doen was de viertienjarige pas echt verkocht. Het vissen bracht rust in een periode dat Mark op school flink werd gepest en waarin hij aardig uit de bocht dreigde te vliegen. “Als we nu stilletjes weg lopen, zit Mark hier morgenochtend nog.”

Het gras aan de oever van de Devel is nog doorweekt van de laatste regenbui als de jonge wedstrijdvisser Mark Salij en coach en buurman Jan Pouwe de superlichte 9,5 meter lange wedstrijdstokken uit de foedraal halen. Buienradar voorspelt wat zon, maar de lucht boven hun vaste thuiswater doet voorlopig anders vermoeden. Als de viskist staat en de bakjes wormen, maden en maïs zijn geopend, breekt de zon door. “Goed Mark, dan gaan we snel uitloden, voeren en vissen. Het weer kan immers zo omslaan”, oppert Jan.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide