Visblad TV - Hit & Run barbeelvissen

27 aug 2015

In plaats van urenlang op dezelfde stek naar hengeltoppen te staren, maakt Ruben Veetman (42) graag voort bij het barbeelvissen. Met zijn hit & run tactiek vist hij in de Limburgse beken snel en effectief verschillende hotspots af. Visblad TV struinde een dagje met Ruben mee.

“Zie je het water aan de overkant tegen de oever botsen en daarachter de ‘roos’ op het water die wordt veroorzaakt door de kuil in de bodem? Daar moet je het aas aanbieden.” Gehurkt zittend maak ik een onderhands worpje richting de plek die Ruben me aanwijst. Met een kleine plons belandt het blokje Smac – met daarin de haak verstopt – in het water, waarna ik de beugel sluit en de lijn strak draai. Nog geen minuut later voel ik eerst twee voorzichtige tikjes, om bij de derde (ferme) tik de haak te zetten. De vis bedenkt zich geen seconde en spurt er direct vandoor. Na eerst stroomafwaarts en later stroomopwaarts te zijn gezwommen, kan ik een mooie barbeel richting het landingsnet dirigeren. Die is binnen!

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer Visblad TV

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide