Witvissen - lessen in eenvoud

24 sep 2015

Wedstrijdvisser Jo Adriolo (45) is regerend wereldkampioen zoetwatervissen met de Nederlandse seniorenploeg. Dankzij zijn constante hoge internationale ranking, werd hij in Italië bovendien uitgeroepen tot beste individuele zoetwatervisser ter wereld 2010-2015. Adriolo blijft er nuchter onder en vist trouw zijn wedstrijdjes aan de Limburgse visvijver ‘De springende beekforel’.

Hoewel de reportage op een drukkend warme zomerdag geen wedstrijd behelst, neemt Adriolo deze visvijversessie toch vrij serieus. Zijn materiaal lag dus al ordelijk uitgestald toen de reporters nog onderweg waren naar het zuiden des lands. “Een goede voorbereiding is het halve werk,” zegt de Limburger. Het tekent de professionele instelling van Adriolo. Voor de Heerlenaar is sportvissen dan ook veel meer dan een uit de hand gelopen hobby.


Klik hier voor het hele artikel (pdf).


--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide