Witvissen - De grrr...ondelkampioen

19 nov 2015

De zwartbekgrondel is voor veel sportvissers een eersteklas irritatiefactor. Toch is dit ‘plaagvisje’ een uitstekende soort om kinderen voor het vissen te enthousiasmeren: vangst is op de juiste stek 100% gegarandeerd. En je kunt met de grondelvisserij Nederlands Kampioen worden, zo bewees Roel Reuvers.

“Kijk, dat is mijn tellertje” zegt Nederlands Kampioen Zoetwatervissen Roel Reuvers (23), als hij aan het Limburgse Kanaal Wessem-Nederweert in alle vroegte zijn materialen installeert. “Dat tellertje was mijn belangrijkste hulpmiddel tijdens het recente NK Zoet dat aan ditzelfde water (dat is ingebracht in de VISpas, red.) werd gevist. Wie tijdens een wedstrijd gericht op grondels vist, moet meters maken om gewicht te sparen. De visjes wegen tien tot twintig gram per stuk, enkele dikke vissen uitgezonderd. Je moet er dus heel veel vangen om kans te maken op een podiumplek.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide