Vuurdoop - Humminbird Side Finder

07 mrt 2008

Het gros van de dieptemeters ‘kijkt’ onder de boot in een kegelvorm naar beneden. De Side Imaging-serie van Humminbird maakt het echter mogelijk om onder water ook opzij te kijken. Marc Zitvast testte de 997c SI. Door Marc Zitvast.

Side Imaging is het toverwoord waarmee Humminbird roofvisser anno 2008 laat kwijlen. Deze serie dieptemeters laat je niet alleen zien wat er onder de boot gebeurt, maar ook ernaast. Alsof je over de rand van de boot tot op de bodem kunt kijken. Op het 8 inch beeldscherm (de 1197 heeft zelfs een 10,4 inch scherm, leuk voor ‘pimp my boat’!) wordt dit weergegeven als een soort röntgenfoto. In het begin is het aflezen van de beelden even wennen, maar als je eenmaal door hebt hoe deze te interpreteren, dan bieden ze veel informatie over de onderwater- en bodemstructuren.


Het grote scherm en het gebruiksvriendelijke menu maken deze Huminbird tot een genot om mee te vissen.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

In vergelijking met andere merken dieptemeters die ik voorheen gebruikte, is het gebruiksmenu van de Humminbird een stuk overzichtelijker en duidelijker. Je hoeft geen whizzkid te zijn om met de instellingen te kunnen spelen. Ook de gemiddelde visser kan er goed mee uit de voeten en zal begrijpen wat precies de mogelijkheden zijn. Met de optie geavanceerd is het mogelijk om veel aan de instellingen te sleutelen, al zal dit voor de meeste vissers vermoedelijk niet nodig zijn.


De hoeveelheid informatie en de beeldkwaliteit zijn fenomenaal.


GOEDE INVESTERING

De Humminbird 997c SI is zeker geen goedkoop toestel – je mag er toch een kleine 3 k voor neertellen - maar ik zie het als een goede investering. Erg leuk om te vermelden is de mogelijkheid om bewegende beelden op te nemen zodat je een hele drift over een interessante stek kunt terugzien. Het beeldscherm van de 997-serie heeft een doorsnee van 8 inch, is zeer duidelijk en goed tot zeer goed af te lezen – ook met zonlicht op het scherm. Bij gebruik van de splitscreen modus blijven beide schermen eveneens ruim voldoende afleesbaar. Met deze dieptemeter heb je kortom iets bijzonders in je boot. Je ziet in ieder geval zeker meer van de onderwaterwereld dan je collega-vissers – dus ook waar eventueel de vis ligt.

Adviesprijs: € 2799,-
Info: www.humminbird.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.