WK Almere - Films, foto's en meer! (video)

23 sep 2009

Het WK dat op 5 en 6 september in Almere werd gehouden was één groot hengelsportfeest. Zo'n 20.000 bezoekers konden genieten van de beste wedstrijdvissers ter wereld en de onverwachte winnaars die de favorieten te slim af waren. Hieronder zie je de foto- en videoverslagen die tijdens die prachtige weekend werden gemaakt.

De fans stromen al tijdens de trainingsweek (video) voor het WK massaal naar de Lage Vaart in Almere. Cracks als tweevoudig wereldkampioen Tamas Walter heeft behalve veel carbon dan ook regelmatig een benzinestift in zijn hand om handtekeningen uit te delen. Bekijk hier het fotoalbum van de trainingsweek.

Na de eerste wedstrijddag ziet het er voor de Nederlandse equipe nog naar uit dat het podium binnen handbereik is. Al zullen de mannen wel alle zeilen moeten bijzetten. Dieter Friederichs pakt de vierde plaats overall en Allan Scothorne (foto) vist een eerste plaats in zijn vak en maakt zo kans op zijn zesde wereldtitel. Het wordt nog heel erg spannend op dag twee!

 Fishing Felica doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen (hier dus) op deze eerste zaterdag waar Nederland op een vijfde plaats terechtkomt. Bekijk hier het fotoalbum van de eerste wedstrijddag.

De teleurstelling is groot als de hoop van dag 1 de grond wordt ingeboord door de keiharde realiteit. Teveel punten, te weinig meevallers en een ontnuchterende zevende plaats voor het Nederlandse team dat met maar één doel naar Almere kwam: op het podium eindigen.

 De markante Rus Igor Potapov (bekijk hier het interview) wordt indvidueel wereldkampioen en Slowakije doet dat voor de landenteams. Bekijk hier het fotoalbum van de tweede wedstrijddag en hier zie je het videoverslag

 

De prijsuitrijking is één groot feest waar de underdogs Slowakije en Igor Potapov op het ereschavot goud uitgerijkt krijgen. Hier een fraai videoverslag van de feestelijkheden en hier vind je het complete fotoverslag.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.