Visbad TV: Riviersnoek vanuit de bellyboat

29 okt 2016

De Gelderse IJssel kent een mooi snoekbestand met daartussen ook de nodige grote vissen. Nick Landman (29) uit Goor vist gericht op deze big mama’s. Dat doet hij werpend met groot rubber kunstaas vanuit de bellyboat.

"De IJssel is een fascinerende rivier om in te vissen. In deze grote en kolkende watermassa zwemt van alles rond, dus je kunt hier ook verrassingen tegenkomen – waaronder echt hele grote snoeken. Bovendien vis je in een prachtige en soms ook woeste, natuurlijke omgeving. Geen enkele sessie lijkt op de vorige, want de rivier is altijd anders. Die onvoorspelbaarheid geeft het een vleugje mysterie en maakt van iedere sessie weer een nieuw avontuur. Bedenk wel dat dit geen gemakkelijke visserij is. Je zult drie tot vier keer zo hard moeten werken om op de rivier een vis te vangen – ik heb wel eens dagen dat ik kramp in mijn vingers en benen krijg van de vele worpen en kilometers die ik maak – maar de voldoening als je een mooie vis vangt is daarom ook veel groter. Dit alles maakt dat ik nu al ruim een jaar of drie fanatiek vanuit de bellyboat in de IJssel op snoek vis.” Hoe Nick Landman dat precies aanpakt legt hij in dit artikel stapsgewijs uit.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

->Meer Visblad TV in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide