Witvissen: 'made' in Holland

23 mrt 2017

Maden staan bij iedere witvisser standaard op het aasplateau. Vliegenlarven zijn niet voor niets een bijzonder populaire aassoort: ze vangen vis, zijn makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Vrijwel alle maden die in Nederland worden verkocht – 380.000 liter per jaar – zijn afkomstig van madenkwekerij Steijn in Zeewolde. Hét Visblad nam een kijkje in deze ‘madenfabriek’.

De spierwitte muren en moderne koelceldeuren bij madenkwekerij Steijn doen steriel aan – alsof hier voedingswaren worden verwerkt in plaats van maden gekweekt. Pas als je heel goed kijkt, zie je her en der zwarte stipjes op de muur zitten. “Dat zijn ontsnapte vliegen”, legt Carlo Steijn uit. “Zo nu en dan verdwijnt er weleens een uit het vliegenhok. Nu het zo koud is, vliegen ze echter nauwelijks rond”, zegt hij terwijl hij een ‘tamme’ vlieg van de muur plukt.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.