Karpervissen: black soldier fly boilie

29 jun 2017

In de zoektocht naar alternatieven voor vismeel, neemt de larve van de black soldier fly een prominente plaats in. Daan Biemans (24) is als Productiemanager bij Protix en fanatiek karpervisser zowel aan de voor- als achterkant betrokken geweest bij de ontwikkeling van een geheel nieuw type boilie.

De bivy van Daan Biemans ligt vol met insecten. Met de larven van de black soldier fly (zwarte soldaatvlieg, Hermetia illucens) om precies te zijn. Die kruipen niet rond, maar zitten netjes verpakt in zakken met boilies in 10, 15, 20 en 24 millimeter formaat. “Met de kleinste variant heb ik de laatste paar dagen gevoerd. Dat houdt de vissen op de stek lekker lang bezig”, zegt Daan terwijl hij wat 10 mm boilies uit de zak schudt. “Twee handjes per stek – zo half april is het nog vroeg in het jaar en het water nog niet echt opgewarmd – en om het af te maken een paar grotere boilies erbij.”

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer karpervissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide