Zeevissen: strandvissers en paashazen

29 jun 2017

HSV De Sportvisser uit Noordwijk organiseert ieder jaar op Tweede Paasdag een strandviswedstrijd voor de jeugd. De junioren – vaak nog zonder noemenswaardige zeeviservaring – worden bij dit evenement bijgestaan door ervaren strandvissers. Hét Visblad ging kijken op het strand van Noordwijk.

Plukken hoort er ook bij.” Daarmee heeft André Ooyendijk geen woord teveel gezegd. Het afgaande water en de straffe noordenwind zorgen er niet alleen voor dat er voor de kust van Noordwijk een behoorlijk forse stroming in de richting van Katwijk staat, maar brengen ook forse hoeveelheden ‘apenhaar’ (lange zeedraad) mee. En dat blijft nogal eens hangen in de lijnen die uitstaan. Bas van den Broek, André’s 14-jarige protegé uit Noordwijk die vandaag de kunst bij hem afkijkt, is dan ook druk doende het topoog schoon te maken zodra de lijn is binnengedraaid.

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer zeevissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide