Karpervissen: tips & trucs voor cultuurwater

26 okt 2017

Vijvers, singels en andere stadswateren zijn de plekken waar menig karpervisser zijn eerste schreden zet. Aangezien je daar niet de enige bent, zijn de vissen er door de wol geverfd. Stijn Leemreize weet met zijn originele en afwijkende aanpak echter zelfs de slimste en schuwste vissen over de streep te trekken.

Observeren is het sleutelwoord van Stijns aanpak. Als we de 19-jarige student werktuigbouwkunde aan een druk bevist stadswater net buiten Oss treffen, tuurt hij dan ook over het water. Zijn materialen staan nog ingepakt achter hem. “Die pak ik pas uit na de boel een poosje te hebben bekeken. Op basis van wat ik heb gezien, besluit ik hoe ik begin te vissen”, legt hij uit. Er valt in ieder geval genoeg te zien. Zo zijn er her en der wat bruisplakkaten, scharrelt links in een kommetje een vis aan het oppervlak en hangen in het midden van het plasje enkele karpers op half water.

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide