Witvissen: Youri's hartewens in vervulling

23 mrt 2018

Een droomvakantie? Een bucketlist afwerken? De ongeneeslijk zieke wedstrijdvisser Youri van Lieshout had maar één wens: een eigen visvijver. Het 17-jarige talent heeft naar verwachting nog maar een jaar te leven en wil graag zo lang mogelijk van zijn hobby kunnen genieten. Dankzij Stichting Zorgeloos Kind ligt er nu een visvijver van 20 bij 30 meter in zijn achtertuin in Lierop.

Tot enkele weken terug bestond de achtertuin van Youri’s ouderlijk huis uit een groot grasveld dat werd omzoomd door enorme bomen. Nu ligt er geen gras meer, maar een prachtige visvijver. Aan de oever daarvan zit de wedstrijdvisser op zijn viskist. Om hem heen worden door opa en een schoolvriend de laatste bomen geplant. De vissteiger ontbreekt nog, maar de eerste vissen zwemmen al rond. En komen ook af en toe even boven water: na vijf minuten is het al raak en steekt Youri zijn hengel af. Een mooie voorn, die na het onthaken zorgzaam wordt teruggezet. “Er zitten pas 400 vissen in, dus verwacht er vandaag niet te veel van, hoor,” zegt Youri haast verontschuldigend.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide