Roofvissen: Timo's jerkbaits

24 mei 2018

Jerkbaits zijn ware kunstwerkjes die er soms bijzonder gelikt uitzien. Toch is het zelf maken van een jerkbait volgens de 13-jarige Timo Oosterveen heus niet zo moeilijk. Zelf is hij sinds een jaar aan het knutselen geslagen en maakt hij al de meest prachtige creaties om de snoek voor te schotelen. Timo laat je stapsgewijs zien hoe jij thuis je eigen jerkbaits kunt maken – de perfecte bezigheid voor in de gesloten tijd.

Ruim een jaar geleden wilde Timo als fanatiek snoekvisser enkele jerkbaits aanschaffen. Hij schrok echter zo van de prijs, dat hij besloot om zelf te gaan knutselen. “Eerst heb ik op internet naar informatie gezocht en daarna ben ik aan de slag gegaan.” Met een stuk hout uit zijn vaders schuur maakte hij – met een klein beetje hulp van pa Niko – zijn eerste jerkbait. Dit felroze en knalgele kunstaas was direct een succes. “Toen ik met mijn vader en broer ging snoeken vingen zij niets, terwijl ik op mijn zelfgemaakte jerkbait wél succes had. Dat was zo gaaf dat ik direct meer wilde gaan knutselen.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide