Roofvissen: Poolse catch & release wedstrijd

26 jul 2018

Polen nemen toch alle vis mee? Vooral dát vooroordeel hoor je nog veel langs de waterkant. Adrian Pron uit Polen doet er wat aan. Met zijn roofviswedstrijden – zoals onlangs op het Ketelmeer – maakt hij zijn landgenoten in Nederland rijp voor catch & release.

Het is zondag 27 mei om half negen ’s ochtends – na de zwoelste meinacht sinds mensenheugenis – al tropisch warm aan de oevers van het Ketelmeer. Niet de beste omstandigheden voor een roofvistoernooi, maar de kunstaasvissers die op de basaltblokken van de Schokkerhaven staan doen er niet minder hun best om. Het zijn allemaal Polen die deelnemen aan de roofviswedstrijd van www.spinningdutchadventure.nl. Ze hebben zich zojuist ingeschreven met hun ID en VISpas. Sinds acht uur werpen ze zich een arm uit de kom, want er valt onder meer een mooie visboot plus trailer te winnen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide