Karpervissen: 'Vrijgezelle vrouw zoekt karper'

04 jul 2019

Leuke meid, vlotte babbel: zie je Romy Mulder (18) uit Alphen aan den Rijn over straat lopen, dan zou je niet direct denken dat ze fanatiek op karper vist. Al helemaal niet als je hoort dat ze dat letterlijk en figuurlijk ‘single’ doet. Vissen is anno 2019 geen typische mannenhobby meer, maar het wekt tóch de aandacht als je Romy in haar eentje aan de waterkant ziet zitten. Dus schoof Hét VISblad een dagje bij haar aan.

Roze hengels, dat vind ik dus echt onzin”, zegt Romy stellig terwijl ze haar stokken uit het foedraal haalt. “Visspullen van goede kwaliteit vind ik belangrijker dan dat iets toevallig een leuk kleurtje heeft.” Ze weet waarover ze praat: als dochter van een hengelsportwinkelier is ze zelf ook in het vak gerold. Vijf tot zes dagen per week werkt ze in de hengelsportzaak van pa en ma. Daarmee is ze officieel onderdeel van het familiebedrijf. Toch was dat geen vanzelfsprekendheid. “Mijn zusje Michelle (15, red.) heeft helemaal niks met vissen. Het is ook echt niet zo dat mijn vader me het vissen heeft opgedrongen. Ik doe het voor de volle honderd procent uit eigen beweging. Vissen is gewoon hartstikke leuk en ontspannend. Het is zo anders dan al het andere.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide