Witvissen: variatie aan de Vecht

04 sep 2019

De Overijsselse Vecht slingert over ruim zestig kilometer door een prachtig decor in het oosten van ons land. Deze regenrivier heeft soms een ietwat grillig karakter, maar ook een interessant visbestand. Eef van der Gronde (70) licht een tip van de sluier op tijdens een feedersessie nabij Dalfsen.

Als we ons door de rijk begroeide velden naar de stek aan de Overijsselse Vecht begeven, zien we in de verte een kromme hengel. “Al na een kwartier ging het lopen”, zegt Eef opgewekt op het moment dat hij de derde grote brasem van de ochtend schept. “Omdat het soms wat langer duurt voordat er vis op de stek ligt, ben ik vandaag iets eerder begonnen. Op zo’n droomstart had ik echter niet gerekend.” Voordat de wedstrijdvisser uit Hattem zijn korf opnieuw vult, knipt hij eerst wat wormen fijn. “Met hele wormen verzadig je de vis te snel”, legt hij uit terwijl hij twee stukjes worm op de haak prikt. Zijn korf landt op een meter of twee uit de overkant van de
ongeveer 50 meter brede rivier. “Precies onderaan het talud waar het ongeveer twee tot drie meter diep is. Dichter bij de kant vissen heeft geen zin: daar staat te weinig water en te veel planten.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide