Karpervissen: karpers zoeken met de drone

05 sep 2019

De technologie rukt steeds verder op in de maatschappij, en de hengelsport vormt daarop geen uitzondering. Zo zijn er tal van technische ontwikkelingen waar je als sportvisser van kunt profiteren. Een van de meest opvallende nieuwe items aan de waterkant is de drone. Filmmaker en fanatiek karpervisser Willem Kwinten gebruikt dit op afstand bestuurbare onbemande luchtvoertuig steevast in zijn jacht op grote karpers.

Het staat buiten kijf dat de drone een van mijn beste aankopen is geweest op filmgebied. Door dronebeelden te verwerken in mijn videoproducties zijn deze letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild. Al snel kwam ik erachter dat de dronebeelden niet alleen
erg mooi zijn, maar ook enorm veel informatie opleveren waar je als sportvisser je voordeel mee kunt doen. Ik durf gerust te stellen
dat mijn visserij een belangrijke impuls heeft gekregen door het gebruik van een drone. Hiermee kan ik namelijk observaties doen die me dichterbij de volgende vangst brengen. Vergelijk het met in een boom klimmen om van bovenaf met een polariserende zonnebril de kantjes af te speuren naar karper. Met een drone werkt dit precies hetzelfde, maar nu kun je het gehele water bestrijken!

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide