Witvissen: 'witvis-karperen' met de vaste stok

07 nov 2019

Hoe vis je gericht op (kleine) karper met de klassieke vaste stok? Vraag dat maar aan Florian Wijsman (19), die van deze ‘hybride’ visserij zijn specialisme heeft gemaakt. Hét VISblad keek zijn aanpak van hem af bij Fort Vreeswijk in Nieuwegein.

Oei, dat ziet er niet best uit”, mompelt Florian terwijl hij een sportvisser verderop aan de vijver aanschouwt. De man kijkt beteuterd naar de kluwen lijn om zijn hengel – een stevige vis heeft de haak net gelost. “Ach ja, ook dat hoort erbij. Blijkbaar is de vis in elk geval actief.” Florian verzet zijn zinnen en begint de auto uit te laden. Zijn stek kiest hij op een steenworp afstand van de parking. Met een frons staart hij naar de donkere lucht. “Het zou toch niet gaan regenen?” Dat het windstil is, bevalt hem wel: ideaal voor een vijversessie met zijn geliefde vaste stok.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide