Karpervissen: koude najaarskarpers in de woonwijk

04 dec 2019

Waarom kilometers rijden als je ook om de hoek in een paar uurtjes je vissen vangt? Fanatiek karpervisser Hans Boer (57) vermaakt zich al jaren kostelijk aan het parkwater dichtbij huis. Hét VISblad zocht hem op in zijn woonplaats Zwijndrecht en viste een doordeweekse ochtend met hem mee.

Ho, wacht even – nu kan het licht aan”, fluistert Hans terwijl hij zijn hoofdlamp aanklikt. “Bij zo’n vroege sessie in de woonwijk moet je vooral niet andermans huiskamer inschijnen”, licht hij toe. “Als bewoners daarvan schrikken, bellen ze voor je het weet de politie – zeker ouderen zijn snel bang.” In rustig wandeltempo vervolgen we onze weg door het park, terwijl de bomen ruisen in de wind. Al na enkele minuten doemt voor ons het water op. Hans houdt halt op enkele meters afstand van de oever en zet zijn spullen in het gras. “Laten we hier maar even wachten tot het licht is. We willen de stek niet onnodig verstoren.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide