Zeevissen: familieband op het strand

05 dec 2019

Het is de droom van veel ouders: hun passie delen met hun kind. Ruud Roskam is wat dat betreft spekkoper. Zijn beide dochters – de 12-jarige tweeling Shannon en Chinouk – zijn net als hij gek van zeevissen.

Shannon Roskam woelt met haar vingers in een bak pieren, net zo lang tot ze een mooi exemplaar voor op de haak heeft gevonden.
Behoedzaam schuift ze het aas over de naald. Haar hengel rust een stukje verderop in de houder op het strand van Wijk aan Zee. Shannon heeft zojuist ingeworpen met een gevaarte waar ze zelf twee keer in past. Daarvoor is ze tot haar knieën door het water  gewaad om een drooggevallen zandbank te kunnen bereiken. Ze staat nog op nul tijdens het Nederlands kampioenschap Kustvissen voor junioren (onder 16 jaar), waarvan de vierde manche zojuist is begonnen. “Toch heb ik een lekker ‘daggie’”, zegt Shannon. De Rotterdamse tongval verraadt in welke regio haar wortels liggen. “Je bent de hele tijd buiten bezig. Dat vind ik fijn.” De zon schijnt, dat helpt. De vissers zijn dan ook niet alleen. Veel mensen pikken nog wat zonnestralen mee om straks de geseling van de herfst aan te kunnen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.