Witvissen: de deinende dobber

04 jan 2020

“Met dobbers vang je in eerste instantie sportvissers, daarna pas vissen”, zegt Michael Meyer lachend. Hij heeft 25 jaar internationale wedstrijdervaring en wendt die aan bij het ontwerp en de productie van de uitgebreide range dobbers die hij levert aan hengelsportwinkels. Voor Hét VISblad laat hij zijn licht schijnen op de meest gebruikte typen dobbers voor de vaste stokvisserij.

De dobber is niet alleen een beetmelder en een middel om het aas op een bepaalde diepte aan te bieden, maar voor de meeste sportvissers ook een hebbedingetje”, zegt Meyer staand voor een display met talloze verschillende typen Timm’s dobbers in een bonte mix van kleuren. Die verzamelwoede kan in een doorsnee hengelsportzaak prima worden gestild, maar het woud van dobbers roept ook de vraag op welk type dobber je nou precies moet kiezen. “Dat hangt af van waar je gaat vissen”, antwoordt Meyer. “Hoe diep is het desbetreffende water? Stroomt dit of staat het stil? Zo zijn er tal van aspecten waar je rekening mee moet houden bij de keuze van je dobber.” Om je hierbij op weg te helpen geeft hij enkele vuistregels en tips voor welk type dobber je wanneer gebruikt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.