Zeevissen: 'Kerzantse witting'

07 jan 2020

In de wintermaanden is wijting de targetvis van veel strandvissers. Zo ook van Jacky Neele (54) uit Cadzand-Bad. We togen eind november naar het Zeeuws-Vlaamse strand van Kerzant voor een priksessie op de rand van licht en donker.

Stiekem vind ik de strandvisserij op tong mooier – en die vissoort lekkerder – maar in de zomer heb ik vanwege mijn werk in het  toerisme vrijwel geen tijd om te gaan vissen. Dit jaar ben ik twee keer een avondje op de tong geweest”, zegt Jacky terwijl hij de pieren met een aasnaald op de haken rijgt en met een clip vastzet. “In de winter heb ik meer tijd om te gaan vissen, dus dan sta ik vaker aan het strand. Lekker een paar uurtjes ontspannen en mijn hoofd leegmaken. Als ik dan nog wat vang, is het helemaal geweldig. En een mooie vissoep met wijting is natuurlijk ook heerlijk”, knipoogt hij.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide