Witvissen: mix & match

04 feb 2020

Vissen met de dobber is voor Owen Poulssen (32) het mooiste wat er is. Als de witvis op open water in de winter buiten het bereik van de vaste stokkomt, pakt hij naast de matchhengel echter ook zijn feederhengel erbij om het beste van twee werelden te combineren. Hoe hij dit doet en wat de voordelen zijn, laat de wedstrijdvisser zien aan een van zijn favoriete winterwateren.

We treffen Owen aan bij een door bomen omgeven kolkje dat met de Overijsselse Vecht is verbonden. Een prachtige omgeving, maar niet bepaald een typische winterse witvisstek. “Toch zit er op dit water in het vroege voorjaar zat brasem”, meldt Owen stellig. “Door de beschutte ligging trekt de vis van de rivier hier in de winter heen. En omdat de gemiddelde witvisser hier net zo gemakkelijk voorbij rijdt, is het bovendien heerlijk rustig.” Met een arsenaal aan spullen daalt Owen een glibberig bospaadje af. “Als wedstrijdvisser neem je al snel veel spullen mee, ook al is dat vaak niet noodzakelijk. Maar vandaag wil ik laten zien hoe je op eenvoudige wijze met de match- én feederhengel vist.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide