Zeevissen: de veelzijdige mesheft

05 mrt 2020

Elke strandganger kent ze wel: de ‘scheermessen’ die overal langs de kust aanspoelen. Toch worden deze massaal voorkomende ‘mesheften’ relatief weinig gebruikt als zeeaas. Ontzettend zonde, vindt Rik Hagedoorn (38). “Het is het makkelijkst verkrijgbare en meest veelzijdige aas dat er bestaat.”

Lekker weertje hè”, zegt Rik goedgemutst op de parkeerplaats van de Noordpier bij IJmuiden. De voorspelde windkracht vijf – met  daarbij de nodige regen – blaast ons in het gezicht als hij zijn spullen uit de auto pakt. “Vanmiddag wordt het gelukkig beter. En de wind is zuidwest, dus we kunnen in elk geval veilig op de pier staan”, verzekert de ervaren zeevisser. Toch stelt hij voor om het eerst even aan de dijk naast de parkeerplaats te proberen. “Ondanks dat het hartje winter is, maken we daar kans op een knappe zeebaars. Mooi voor de variatie toch? Vindt de fotograaf vast ook leuk”, knipoogt hij.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.