Roofvissen: 'Quality time' met het gezin

03 aug 2020

Bij de familie Van Daal vissen ze allemaal. Vader Oscar (35), moeder Inge (33) en zoons Luca (6) en Elia (4) trekken er vrijwel wekelijks met de hengels op uit. De sessie waarbij Hét VISblad een kijkje nam is het kamp van het gezin uit Oirschot opgeslagen langs de Waal in de Bommelerwaard.

Papa, zit daar vis?”, vraagt Elia aan zijn vader Oscar. “Ja natuurlijk, jongen. Maar je moet het kunstaas wel indraaien, hè vriend. Anders gebeurt er niks.” Intussen vult broer Luca de voerkorf, zodat pa daarna de worp kan verzorgen – de korf is nog net iets te zwaar om zelf weg te kunnen zetten. Met een stokje wordt provisorisch een soort anker aan de korf gemaakt. Oscar: “Anders ligt-ie zo aan de andere kant van het kribvak. Houd de boel goed in de gaten hè jongens? En draai af en toe de lijn strak.” Vanaf het strandje langs
de Waal klinkt instemmend gemompel. Het optrekken van bouwwerken uit zand vraagt op dit moment net even wat meer aandacht.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.