Roofvissen: roofvissen op ruisvoorn

03 sep 2020

Met de spinner vissen op ruisvoorn? Volgens John van Gameren (51) bestaat er haast geen eenvoudigere én leukere visserij. De snoeken laat hij ’s zomers met rust, maar in hetzelfde water vist hij nu met aangepast materiaal op ‘roofvoorns’. In en rond zijn woonplaats laat de Schiedammer zien hoe doeltreffend spinneren op witvis kan zijn.

Met speels gemak landt John’s 3-grams spinner twintig meter verderop in een stadswater aan de rand van Schiedam. “Met het juiste materiaal zet je ultralichte spinnertjes en lepeltjes moeiteloos weg. Probeer je dit met een zware snoekspinhengel en dito molen, dan wordt het echter een heel ander verhaal”, legt John uit terwijl hij zijn spinner met subtiele rukjes binnendraait. Zijn uitrusting bestaat uit een 2-grams Jan Schreiner Fair Play spinhengel van 1.95 meter met daarop een 500-formaat molentje dat is voorzien van 12/00 nylon lijn. Dit is zelfs nog een stuk lichter dan de gemiddelde ‘ultra light’ set die bij streetfishing of het spinneren op baars wordt gebruikt.  “Maar zo beleef je wel topsport aan de rovende witvis”, aldus John.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.