Karpervissen: pennen met de picker

05 sep 2020

Penhengels zijn doorgaans hét instrument om struinend achter de karper aan te gaan. Frits Sander (41) doet het echter nét even anders. ‘Hoppend’ van stek naar stek in de Noord-Hollandse polders belaagt hij de karper met de gouwe ouwe winkle picker.

Vogels kwetteren er lustig op los, flinke wolkenpartijen hangen boven de uitgestrekte landerijen en een bescheiden noordoostelijk  windje maakt van Frits een enthousiast mens. “Het ziet er goed uit vandaag”, klinkt het optimistisch. Vooral de lage luchtdruk – een belangrijke factor voor het aasgedrag van de karper – zint de geboren Purmerender. “Bij een lage luchtdruk zit er meer zuurstof in het water, waardoor de vis actiever is. Ook zo’n betrokken hemel en een beetje wind zetten de karpers eerder aan tot azen.” Frits pakt de emmer met voer erbij, opent een blikje maïs en legt de onthaakmat klaar voor gebruik. Alles lijkt in orde voor een succesvolle sessie pennen met de picker.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide